Designmanual

Velkommen til Grønlands Selvstyres online designguide.

Designguiden indeholder Grønlands Selvstyres visuelle identitet som skal sikre, at Grønlands Selvstyre fremstår som en moderne enhedsorganisation med fælles genkendelighed over hele linjen. Guiden indeholder regler, inspiration og anbefalinger til udarbejdelse af trykte og digitale medier.

Udtrykket i designet lægger stor vægt på enkelhed, balance og mangfoldighed.

Enkelthed udtrykkes via brugen af en enkel typografi, klare farver, afbalanceret logo, visuelle elementer og billeder.

Balance udtrykkes primært i den skjulte opdeling der ligger til grund for hele papir- og publikationslinjen. Der ligger en opdeling af siden i 6 lige store vandrette bjælker til grund for placeringen af fotos, visuelle elementer, tekstbokse mm.

Mangfoldighed udtrykkes primært gennem brugen af billeder. Billederne viser det moderne Grønland og indbyggerne i sociale sammenhænge, job eller fritid og i samspil med naturen. Billedstilen ligger vægt på ord som glæde, livskvalitet, styrke og mennesket i fokus, mangfoldighed og farverigdom.

Den Grønlandske natur og især Nordlyset spiller en stor rolle i farvevalget i designguiden. Nordlysets farveforløb er gengivet i de visuelle elementer og det er en abstrakt visuel antydning, som kan signalere energi, forandring og mobilisering.

Tilsammen skaber alle designets elementer et udtryk som samler Grønland og skaber en genkendelighed og en stærk visuel kommunikation der rammer bredt.

Hvis du skal udgive en rapport, pjece eller har spørgsmål til designguiden, er du velkommen til at kontakte:

Informationsafdelingen Tusagassiivik
Email: info@nanoq.gl