Har du brug for hjælp?

Installer F2
Installer F2-arkiv (Captia data)
Installer F2-testmiljø

Installér F2 på mobil eller tablet
E-learning 
       *Log ind med dit brugernavn

 

Find hurtigt svar på dine spørgsmål i FAQ-oversigten:

Hvem er min superbruger?

Hvorfor kan jeg ikke redigere i en akt? 

Hvordan får jeg F2 på min telefon? 

Hvorfor kan andre i min enhed se mine akter/sager? 

Jeg får ikke længere påmindelser, som man gjorde i Outlook?

Hvorfor kan jeg ikke se alle mine akter? (f.eks. i indbakken)

Hvorfor kan alle de ting, jeg har arbejdet på, findes på "mit skrivebord"? 

Hvorfor kan en supplerende sagsbehandler ikke rette i en akt? 

Hvorfor kan jeg ikke flytte en mail ned i mine private akter? 

Hvordan tilbagekalder jeg en mail (kun F2)?

Hvordan finder jeg genvejstasterne i F2? 

Hvordan opsætter jeg autosvar i F2? 

Hvordan gør jeg en ældre version af en akt i F2 til den gældende? 

 

Hvorfor kan jeg ikke redigere i en akt?

Det typiske problem, når man som bruger ikke kan rette i metadata er, at akten er i læsetilstand. For at sætte akten i redigeringstilstand skal man trykke ret.




Hvordan får jeg F2 på min mobil?

Man kan downloade appen F2 touch til iPhone og Android.

iPhone/iPad
Find app’en F2 Touch inde i app store, og download den. Når app’en er installeret, skal du gå ind i indstillinger og scrolle ned til F2 Touch. Klik på F2 Touch. Hvis du vil kunne tilgå F2 Touch via mobildata når du ikke er på Wifi, skal du aktivere ”Brug mobildata”.

I feltet ”Server address” skal du skrive følgende tekst:
https://f2touch.nanoq.gl/f2touch
Adressen er gemt så snart du har indtastet den, så du kan bare trykke på Hjem knappen.
For at logge ind skal du åbne app’en, skrive dit brugernavn (kun initialerne – ikke @nanoq.gl) og det samme password, som du bruger til din PC.

Android
Find app’en F2 Touch inde i Google Play Butik, og download den. Når app’en er installeret, skal du åbne den og gå ind i indstillinger.
I feltet ”Server address” skal du skrive følgende tekst:
https://f2touch.nanoq.gl/f2touch
Adressen er gemt så snart du har indtastet den, så du kan bare trykke på Hjem-knappen.
Åben app’en og log på med dit brugernavn (kun initialerne – ikke @nanoq.gl) og det samme password, som du bruger til din PC.

Vejledningen til, hvordan man sætter F2 Touch op, kan findes i biblioteket i F2 eller på Nanuaraq her.


Hvorfor kan andre i min enhed se mine akter/sager?

Hver gang du gemmer en akt, bliver du spurgt, om du vil dele med enheden. Dette betyder, at hver gang du trykker ja, så kan alle i enheden se akten lige meget, om det er en privat mail eller del af en sagsbehandling. Hvis du sætter en adgangsbegrænsning på (f.eks. en sikkerhedsgruppe), er det dog kun fællesmængden af adgangsniveauet (f.eks. alle i enheden) og adgangsbegrænsningen, der kan se din akt.



Jeg får ikke længere påmindelser, som man gjorde i Outlook?

Det er korrekt. Det er desværre ikke muligt at få Outlooks påmindelser direkte i F2. Som alternativ kan man enten have Outlook åben og minimeret, så man får disse påmindelser alligevel (men slår notifikation på mails fra), eller man kan på en akt i F2 højreklikke i hovedvinduet og vælge "Påmindelse" for at sætte en personlig påmindelse på den manuelt.


Hvorfor kan jeg ikke se alle mine akter? (f.eks. i indbakken)

Som standard viser hver liste i F2 de senest ændrede 100 akter. Dette kan under indstillinger - opsætning ændres til 1000. Hvis man gerne vil søge i dele af listen kan man f.eks. filtrere på brevdato eller oprettet dato i den avancerede søgning for kun at få vist et udsnit af de mere end 1.000 akter.


Hvorfor kan alle de ting, jeg har arbejdet på, findes på ”mit skrivebord”?

Som standard er den personlige styring i F2 sat til at placere alle nyoprettede akter på brugerens skrivebord (se billede nedenfor). Du kan godt have akten liggende både på skrivebordet og i indbakken – det er udelukkende et spørgsmål om at finde den hurtigt. Alle dine akter ligger altid i ”Mit arkiv”.




Hvorfor kan en supplerende sagsbehandler ikke rette i en akt?

Når man sætter en supplerende sagsbehandler på en akt, får vedkommende læseadgang til akten. Disse adgangsrettigheder kan ændres ved at højreklikke på navnet på den supplerende sagsbehandler, som man har tilføjet og vælge enten ”skriveadgang” eller ”skriveadgang til dokumenter” inde på aktvinduet. Det kan også sættes op under Indstillinger -> Opsætning -> Generelt, hvis det skal gælde som standard, når man sætter en supplerende sagsbehandler på en akt.


Hvorfor kan jeg ikke flytte en mail ned i mine private akter?

Det er kun muligt at flytte mails fra eksterne parter ned i listen ”Private akter”. Mails, som er modtaget fra andre i Selvstyret, kan holdes på adgang ”involverede”. Derved er det kun afsender og modtager, som kan se mailen.


Hvordan tilbagekalder jeg en mail (kun F2)?

Hvis der er behov for at tilbagekalde en mail, kan dette gøres ved at slette mailen inde i ”Mine sendte akter”, så er den også slettet for modtagerne i F2 – uanset om de har læst den eller ej. Dette tilbagekalder ikke mails, der er sendt til modtagere uden for F2.


Hvordan finder jeg genvejstasterne i F2?

Der findes mange genvejstaster i F2, der kan spare dig for nogle klik og gøre dit arbejde hurtigere.
I toppen af menulinjen i F2 kan du trykke på hjælp, og vælge ”Vis genveje” – her får du vist en liste over alle genveje, du kan bruge på det skærmbillede, du er på nu. Der er forskellige genveje, du kan bruge, når du er i indbakken eller en anden liste, når du er inde på en akt, når du er på en sag osv.

Blandt nogle af de smarte genveje kan nævnes:


Hvordan opsætter jeg autosvar i F2?
  1. Gå ind på Indstillinger- og vælg Opsætning:
  2. Inde i Opsætningen vælger du ’Ikke til stede’:

Autosvaret sendes præcist som det står i tekstfeltet – så hvis du vil have din signatur med, skal du kopiere den ind i tekstfeltet.

Vedkommende, der vil sende en mail eller chatte til dig får besked om, at du ikke er til stede, når de har markeret dig, som modtager i F2.


Hvordan gør jeg en ældre version af en akt i F2 til den gældende?

Når andre personer redigerer dokumenter i en akt, som du sidst har redigeret, vil F2 foreslå, at der oprettes en ny version.

Du kan se de forskellige versioner ved at klikke på ”Versioner x/x”, og vælge en version at se.


 
Du får ikke lov at ændre en tidligere version, fordi det er den nyeste, der er gældende – men hvis du ønsker at gøre en tidligere version til den gældende (f.eks. fordi den nyeste version indeholder fejl, eller nogen har slettet det gode arbejde du har lavet), kan du gøre det.

Start med at vælge den version, du gerne vil gøre til den gældende.

Tryk så på ”Ny version af akt”

Så kommer følgende pop-up, der fortæller dig at du kan gøre den version, du kigger på, til den gældende – ved at oprette en ny version baseret på den du ønsker.